Afganistan: 37 de morţi în urma unui atac sinucigaş la o bază militară

Afganistan: 37 de morţi în urma unui atac sinucigaş la o bază militară
Peste 37 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite în urma unui atac sinucigaş care a avut loc luni la o bază militară din nordul Afganistanului, informează Reuters. Hamdullah...

Peste 37 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite în urma unui atac sinucigaş care a avut loc luni la o bază militară din nordul Afganistanului, informează Reuters.

Hamdullah Danishi, guvernatorul adjunct al provinciei Kunduz, a declarat că incidentul a fost provocat de un „atac sunucigaş cu bombă”.

„Bilanţul morţilor include noi recruţi, soldaţi şi civili”, a declarat Danishi pentru Reuters, adăugând că numărul morţilor ar putea creşte, întrucât o mare parte dintre cei răniţi a fost transportată la spital în stare critică.

La morga spitalului au fost aduse 33 de corpuri neînsufleţite, dintre care trei erau membri ai armatei, iar ceilalţi erau civili ori persoane care veniseră la baza militară pentru a se înrola.

Preşedintele afgan Hamid Karzai a declarat că patru dintre victimele atacului erau copiii. „Asemenea atacuri nu trebuie să-i determine pe cei care vor să se înroleze în aramată să se răzgândească ”, a declarat şeful statului.
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid,  a declarat că gruparea islamistă de care aparţine este în spatele acestui atac.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)