Afganistan: Un spital al organizației Medici fără Frontiere a fost bombardat, din greșeală, în timpul unui raid american. Cel puțin nouă oameni au murit

Afganistan: Un spital al organizației Medici fără Frontiere a fost bombardat, din greșeală, în timpul unui raid american. Cel puțin nouă oameni au murit
Foto: indianexpress.com

Un spital din orașul afgan Kunduz, al organizațiai Medici Fără Frontiere, a fost a fost lovit, din greșeală, de un bombardament ce ar fi avut loc în timpul unui raid american, informează Le Monde. Cel puțin nouă persoane au fost ucise în urma atacului.

„Bombardamentul a vizat persoane care ameninţau forţele coaliţiei. Este posibil ca raidul să fi provocat daune colaterale la o unitate medicală”, a declarat un purtător de cuvânt militar american, anunțând totodată că în acest caz a fost declanșată o anchetă.

„Centrul medical al organizaţiei Medici Fără Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori şi este distrus”, a transmis și asociaţia umanitară, potrivit sursei citate.

În momentul raidurilor aeriene, în spitalul din Kunduz erau 105 pacienţi şi 80 de angajaţi, afgani şi străini. Nouă persoane au fost ucise, iar 30 de angajați sunt în continuare dispăruţi.

Oraşul Kunduz este scena unor confruntări dintre armata afgană și insurgenţii talibani.

Ultima oră
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”