ALEGERI LOCALE 2020 | Centrele de eliberare a actelor de identitate, deschise și în 27 septembrie, ziua votului

ALEGERI LOCALE 2020 | Centrele de eliberare a actelor de identitate, deschise și în 27 septembrie, ziua votului

Se apropie alegerile locale din 27 septembrie, iar autoritățile bucureștene anunță că centrele de eliberare a actelor de identitate vor fi deschise inclusiv în ziua votului. Astfel, pentru a veni în sprijinul celor care vor să voteze la alegerile locale, Primăria București anunță că centrele de eliberare a actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării acestora vor funcționa după un program prelungit.

Alegeri locale 2020, în București: Actele de identitate vor putea fi eliberate și în ziua votului

Sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8.00-16.00 și duminică, 27 septembrie, în intervalul 7.00-21.00, cei care nu au încă un act de identitate, din diverse motive, pot merge să-l ridice de la centrele de eliberare a actelor de identitate din fiecare sector, transmite TVR.

Alegeri locale 27 septembrie 2020. Românii vor vota în localitatea unde își dau domiciliul sau reședință

Românii urmează să voteze pentru alegerile locale 2020 ce vor avea loc în 27 septembrie 2020. Pentru acest scrutin, cei cu drept de vot nu vor putea vota oriunde s-ar afla în acea zi, ci doar numai în localitatea unde își dau domiciliul sau reședința.

Președintele Autorității Electorale (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat pentruHotnewscă Alegătorii cu drept de vot la data alegerilor locale 2020 care stau într-o localitate, dar nu au documente care să dovedească șederea (viză de flotantcare stabilește noua reședință) nu vor putea vota pentru autoritățile locale din localitatea respectivă.

Totodată, cei cu vize de flotant pot vota în noua localitatea de reședință dacă au fost incluși până la data de 4 septembrie în Registrul Electoral, astfel încât să fie luați în evidență de primăria respectivă.

Mai există o modalitate și anume – pe lista suplimentară, dacă nu au depus o cerere de înscriere în registrul electoral din acea localitate.

Totodată, alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea la primăria unde se află noua reședință de a fi trecut în Registrul Electoral pe lista permanentă vor putea vota și la adresa de domiciliu din buletin.

Lista candidaților la fotoliul de primar în București

Cine sunt cei 18 candidaţi au rămas în cursa pentru Primăria Capitalei:

 • Traian Băsescu (PMP) – inginer, actual europarlamentar

 • Gabriela Firea (PSD) – filolog/ jurnalist, actual primar general al Capitalei

 • Nicuşor Dan (independent) – matematician, actual deputat

 • Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – profesor de educaţie fizică şi sport

 • Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – medic

 • Octavian Bădescu (independent) – economist

 • Radu Octavian Moraru (independent) – controlor trafic aerian

 • Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) – inginer, actual senator

 • Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă) – avocat

 • Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România) – expert relaţii internaţionale

 • John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română) – inginer

 • Cătălin Ioan Berenghi (independent) – ghid montan

 • Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor) – jurnalist

 • Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent) – actor

 • Florin Călinescu (Partidul Verde) – actor

 • Ileana Daniela Nănău (PRM) – inginer

 • Valentina Bistriceanu (PER) – economist

 • Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie) – medic veterinar

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)