Peste 1.000 de deținuți vor vota din închisoare

Peste 1.000 de deținuți vor vota din închisoare

Peste 1.000 de deţinuţi vor vota în închisoare. Administraţia Naţională a penitenciarelor a declarat că în fiecare unitate penitenciară unde se află persoane cu drept la votva fi amenajat un spaţiu special pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, potrivit ANP.

În data de 27 septembrie, pot vota doar persoanele deţinute care nu şi–au pierdut drepturile electorale şi care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea sau sectorul din municipiul Bucureşti, ori pe raza căruia se află penitenciarul, conform ANP.

Din aproape 21.000 de persoane private de libertate în penitenciarele din România, 1.193 au drept de vot la alegerile locale, iar dintre aceștia, 1.092 și-au exprimat în scris intenția de a vota.

De asemenea, pe durata procesului de vot, în unităţile subordonate ANP vor fi respectate măsurile recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, precum purtarea măştii de protecţie, vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19 şi va fi respectată distanţarea fizică.

Ultima oră
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu