Aleksei Navalnîi a fost dus înapoi în colonia penitenciară Pokrov, după mai multe săptămâni petrecute în spital  

Aleksei Navalnîi a fost dus înapoi în colonia penitenciară Pokrov, după mai multe săptămâni petrecute în spital  
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost transferat înapoi în colonia penitenciară Pokrov, de unde fusese dus la un spital penitenciar, în luna aprilie, când se afla în greva foamei, informează Reuters, citând informații publicate de agenția TASS.

Aleksei Navalnîi a fost transferat din nou în colonia penitenciară Pokrov

Informația privind transferul lui Navalnîi a fost confirmată pe Twitter, de echipa sa.

În vârstă de 45 de ani, Navalnîi a intrat în greva foamei în luna martie cerând astfel îngrijiri mai bune în penitenciar, unde s-a confruntat cu dureri de acute de picior și spate. Opozantul liderului de la Kremlin a ieșit din greva foamei în luna aprilie, după ce a primit îngrijiri medicale.

Aleksei Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie pe un aeroport din Moscova, la întoarcerea din Germania, unde a petrecut mai multe luni după ce, în august 2020, a fiost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Navalnîi a fost condamnat, în luna februarie, la închisoare pentru pentru că a încălcat termenii probațiunii dispuse într-un dosar de spălare de bani din 2014. Deși sentința prevede o pedeapsă de trei ani și jumătate, el ar trebui să stea în spatele gratiilor doi ani și jumătate, fiind eliminată perioada pe care a petrecut-o în arest la domiciliu.

Opozantul rus a fost închis într-o colonie penitenciară aflată la aproape 100 de kilometri est de Moscova.