Un client italian a luat decizia de a servi masa la un restaurant din stațiunea Saint Tropez, situată pe Riviera Franceză. Crezând că este generos, bărbatul i-a oferit chelnerului bacșiș 500 de euro, însă nu s-a așteptat niciodată la ce a urmat.
După ce a achitat nota de plată, bărbatul i-a dat ospătarului care l-a servit bacșiș de 500 de euro.
Deși pare o sumă colosală, chelnerul nu a fost mulțumit de generozitatea clientului, motiv pentru care l-a urmărit până în parcare pentru a-i mai cere 500 de euro, pentru a ajunge la „limita minimă” de 1.000 de euro bacșiș.
Suma de 1.000 de euro ca bacșiș ar fi corespuns cu aproape 20% din totalul comenzii.
„Am crezut că am fost generos lăsând 500 de euro, în schimb am fost mustrat”, a spus clientul, conform Daily Mail.
Fiind una dintre cele mai de top destinații de vacanță din lume, cerințele pentru bacșiș sunt considerabile.
Unii turiști spun că unele restaurante impun o sumă minimă de consum de 1.500 de euro pe persoană. În alte zone ale Coastei de Azur sunt așteptate cheltuieli de peste 10.000 de euro.