“AM ÎNCEPUT GREVA FOAMEI". Decizia autorităţilor de la Budapesta i-a făcut pe SUTE de migranți să PROTESTEZE la granița Serbiei cu Ungaria (VIDEO)

“AM ÎNCEPUT GREVA FOAMEI". Decizia autorităţilor de la Budapesta i-a făcut pe SUTE de migranți să PROTESTEZE la granița Serbiei cu Ungaria (VIDEO)
foto: evz.ro

Sute de solicitanţi de azil au mers în semn de protest la graniţa cu Ungaria unde au început o grevă a foamei. Asta după ce autorităţile de la Budapesta au decis să menţină frontierele închise pentru a-i împiedica pe migranţi să intre pe teritoriul Uniunii Europene, arată B1 TV.

Sute de migranţi au plecat din Belgrad spre graniţa Serbiei cu Ungaria. Aceştia aveau pancarte de carton pe care se puteau citi mesaje precum "Ungaria deschide frontierele!" şi "Nu frontierelor, nu gardului!"

“Am început greva foamei cu scopul ca cererile noastre să fie auzite de Occident şi de liderii comunităţii internaţionale."

#DIRECT_ONE_j1c36i#

"Vom merge la graniţa cu Ungaria. Le vom spune că nu vrem să le atingem gardurile, nu vrem să le distrugem, nu vrem să intrăm pe teritoriul vostru ilegal. Dar vom sta acolo, în zona de tranzit, vom face o demonstraţie paşnică şi vom face greva foamei", a zis unul dintre aceștia.

Vehicule de poliție au însoțit protestatarii, care au cărat saci și pături. Cei mai mulți dintre migranți sunt tineri cu puține șanse să poată intra pe teritoriul Ungariei sau pe al altor state membre UE. Aceștia au intrat în greva foamei pentru a atrage atenţia liderilor comunităţii internaţionale cu privire la situaţia lor.

“Am început greva foamei cu scopul ca cererile noastre să fie auzite de Occident şi de liderii comunităţii internaţionale.”, a declarat unul dintre protestatari.

Ungaria și-a consolidat recent controalele împotriva migranților la frontiera de sud, cu Serbia, și permite trecerea unei medii de 30 persoane pe zi, în principal familii cu copii mici. Acest fapt a condus la blocarea a mii de persoane în Serbia, iar sute de oameni au instalat tabere de-a lungul frontierei.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic