”Am toată încrederea în Bernard Cazeneuve”. Ce PLAN pregătește Franța împotriva Grupării Teroriste ISIS

''Am toată încrederea în Bernard Cazeneuve''. Ce PLAN pregătește Franța împotriva Grupării Teroriste ISIS
foto: roberto.info

Preşedintele francez François Hollande a anunțat că va pune artileria sa la dispoziţia armatei irakiene în cadrul coaliţiei internaţionale contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Cu ocazia celei de-a patra întâlniri pe teme de securitate şi apărare organizate la Palatul Elysee după atentatul de la Nisa din 14 iulie, soldat cu 84 de morţi, Hollande a reafirmat sprijinul ţării sale pentru operaţiunile antiteroriste internaţionale. Totuşi, el a insistat că nu vor fi desfăşurate la sol trupe franceze în cadrul coaliţiei antijihadiste internaţionale, informează stiripesurse.ro.

Şeful statului francez a spus că desfăşurarea forţelor de artilerie franceze va începe în următoarele luni şi a reafirmat intenţia de trimitere a portavionului 'Charles de Gaulle' în luna septembrie în regiune.

Pe de altă parte, François Hollande şi-a exprimat încă o dată susţinerea pentru ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, criticat vehement pentru măsurile insuficiente de securizare a oraşului Nisa în 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, când a avut loc atacul terorist comis de un franco-tunisian de 31 de ani cu ajutorul unui camion.

''Am toată încrederea în Bernard Cazeneuve'', a subliniat François Hollande, care a promis 'transparenţă şi adevăr' cu privire la circumstanţele atacului de la Nisa.