Ambasadorul Rusiei la București, teorie despre războiul din Ucraina: A fost efectul instalării scutului antirachetă la Deveselu

Ambasadorul Rusiei la București, teorie despre războiul din Ucraina: A fost efectul instalării scutului antirachetă la Deveselu
Foto: B1.ro

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a promovat, într-un interviu, o teorie incredibilă despre cauzele care au dus anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea și a agresiunii din estul Ucrainei.

Mai exact, diplomatul rus a invocat filozofia grecilor antipatici privind cauza și efectul unei evoluții geopolitice pentru a susține că tot ce s-a întâmplat în Ucraina nu este decât efectul instalării de către americani a scutului antirachetă din România de la Deveselu.

Vorbim în situația asta despre fake-news, de realitatea post-adevăr, vedem acum foarte bine o tendință de a arătat Rusia drept un stat care încearcă să refacă situații în favoarea sa, care amenință pe cineva.

Și aici doresc să vă readuc aminte despre legile care au fost descoperite de oamenii de știință din Grecia antică. Legile logicii spun că mai întâi există o cauză și apoi o consencință. Țineți minte când a fost semnat acordul dintre SUA și România pentru baza de la Deveselu? Când a fost semnat? A fost înainte sau după criza din Ucraina? Și da, într-adevăr chiar după ce s-a declanșat criza ucraineană, la care au participat și americanii.

Când americanii declarau că sistemul lor de apărare este împotriva Iranului, a Coreei de Nord și nu împotriva noastră. Acum, ei spun cu toată sinceritatea că acest sistem este îndreptat împotriva Rusiei.
De multe ori și în detaliu am discutat la Ministerul Afacerilor Externe despre eterna problemă a armamentului de la Deveselu. Pare să fie armament de apărare, cu rachete intercontinentale balistice de interceptare, adică este armament de apărare. Dar de apărare intercontinentală a cui, noi suntem situați pe același continent. De ce este armament intercontinental, armament care aparține unui alt stat care se află peste ocean?
„, a afirmat Valery Kuzmin.

Întrebat precis dacă el consideră criza ucrainiană drept efect al instalării scutului antirachetă, Valery Kuzmin a subliniat această teorie.

Am discutat deja, când a fost acordul pentru baza de la Deveselu, când a fost înainte sau după criza din Ucraina? Ne întoarcem la fisolofii din Grecia Antică. Mai întâi cauza, apoi efectul, a concluzionat diplomatul rus.

Această teorie a lui Valery Kuzmin poate fi urmărită la minutul 13:00 al acestui interviu