Ambasadorul României în Franța: Sentimentul este unul extrem de apăsător. Ieri trimiteam mesaje de felicitare de Ziua Națională și acum transmitem mesaje de condoleanțe după oroarea de noaptea trecută (VIDEO)

Ambasadorul României în Franța: Sentimentul este unul extrem de apăsător. Ieri trimiteam mesaje de felicitare de Ziua Națională și acum transmitem mesaje de condoleanțe după oroarea de noaptea trecută (VIDEO)
Foto: oranoua.ro

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a declarat vienri, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că spitalele din Nisa au devenit neîncăpătoare pentru răniți, iar francezii sunt extrem de afectați de tragedia care s-a petrecut în seara zilei de 14 iulie.

În ceea ce privește starea celor doi români răniți în atentat, Niculescu a afirmat că dorința familiilor acestora este aceea de a se păstra discreția în legătură cu starea lor de sănătate.

”Nu vă pot da informații despre cei doi răniți, din dorința familiei de a păstra discreție. Până la sfârșitul zilei vom afla buletinul lor de sănătate complet.
Noi am fost mai mult preocupați să aflăm dacă printre victime există cetățeni români. Am aflat de cei doi, consulul nostru la Marsilia a fost la Nisa. A fost la spital. Este o celulă de urgență, sunt multe victime, atât de mulți încat spitalele din Nisa nu sunt suficient de încăpătoatre pentru a-i primi pe toți. Sentimentul în Franța este unul extrem de apăsător. Ieri trimiteam mesaje de felicitare de Ziua Națională și acum transmitem mesaje de condoleanțe după oroarea de noaptea trecută”, a declarat Luca Niculescu.

”Îi rog pe cei care vin în Franța este să se uite la alertele de călătorie pe care le postează MAE pe site-ul instituției, dacă se află în Franța, în zona Nisei, să fie atenți la toate recomandările care vin de la autoritățile locale. Evident, au numerele de telefon care sunt postat pe site-ul nostru, pe pagina noastră de Facebook, unde pot suna pentru informații. Noi suntem gata să răspundem tuturor solicitărilor. Suntem în contact cu autoritățile franceze, nimeni din ambasadă nu a dormit nopatea trecută, am fost în contact cu colegii noștri din MAE, am vorbit cu familia românilor care au fost răniți.

Contactele sunt multiple și de acum înainte cred că va fi ceva mai simpla relația cu atutoritățile franceze, pentru că în primele ore prioritatea era ca cei răniți să fie dusi cât mai repede la spitale. Acum pot începe să facă liste și putem afla date despre identitatea celor răniți”, a mai spus ambasadorul României în Franța.

Ambasadorul României în Franța: Sentimentul este unul extrem de apăsător. Ieri trimiteam mesaje de felicitare de Ziua Națională și acum transmitem mesaje de condoleanțe după oroarea de noaptea trecută

#DIRECT_ONE_fz50a3#