Ambasadorul României în Germania, despre posibili români afectați de atentatul terorist: "Poliția germană și autoritățile municipale nu au făcut publice numele celor morți sau răniți" (VIDEO)

Ambasadorul României în Germania, despre posibili români afectați de atentatul terorist: "Poliția germană și autoritățile municipale nu au făcut publice numele celor morți sau răniți" (VIDEO)

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a intervenit telefonic pentru B1TV și a oferit mai multe informații despre atentatul terorist de luni seară din Berlin și despre situația românilor ce se aflau în capitala Germaniei, dacă a fost vreo persoană afectată de această tragedie.

"Au existat mai multe telefoane alarmate din partea unor mame din România care semnalau dispariția fiicelor lor, plecate la Berlin chiar cu ideea vizitării Târgului de Crăciun. Toate cele 3 cazuri au fost clarificate între timp, fiicele și-au semnalat prezența, tefere și nevătămate. Nu se aflau în centrul Berlinului în momentul producerii atentatelor. La această oră nu este niciun fel de neclaritate în ceea ce privește cazurile de care ați vorbit dumneavoastră.

Poliția germană și autoritățile municipale nu au făcut publice numele celor morți sau răniți, peste 50 de persoane dintre care 18 foarte grav. Răniții sunt internați în mai multe spitale din Berlin, unde începând de aseara a intervenit un cod de catastrofă, iar accesul tuturor este interzis. Medicii respectă cu strășnicie legătmântul de tăcere.

Autoritățile așteaptă probabil să adune detalii pentru a face publice numele și implicit identitatea națională a celor răniți și morți. Nu ne putem interesa prin mijloace proprii la spital sau la poliție în legătura cu cei dispăruți. În momentul în care poliția va anunța numele celor dispăruți și morți vom fi informați și noi. În situația în care s-a stabilit identitatea unei victime, unui mort sau unui rănit, poliția a anunțat direct consulatul țării respective și familia" a afirmat Emil Hurezeanu.

Ambasadorul României în Germania, despre posibili români afectați de atentatul terorist: "Poliția germană și autoritățile municipale nu au făcut publice numele celor morți sau răniți"

#DIRECT_ONE_ijbmn2#

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)