Ambasadorul rus la ONU avertizează: Nu poate fi exclusă posibilitatea unui război între Rusia şi SUA

Ambasadorul rus la ONU avertizează: Nu poate fi exclusă posibilitatea unui război între Rusia şi SUA
Foto: freenews-en.tk

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a afirmat că nu este exclusă posibilitatea unui război între Rusia și SUA, precizând că, în acest moment, prioritatea este evitarea unui conflict, informează Mediafax.

Aflat la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, diplomatul i-a transmis următorul mesaj ambasadorului SUA, Nikki Haley: „Ameninţările pe care le proferaţi faţă de Siria ar trebui să ne facă pe toţi să fim foarte îngrijoraţi, pe toţi, deoarece este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte triste şi grave. Vă cer încă o dată, vă implor, să nu aplicaţi planurile pe care le pregătiţi în prezent pentru Siria”.

La finalul reuniunii, Vasili Nebenzia le-a spus jurnaliștilor că ”prioritatea urgentă este evitarea riscului izbucnirii unui război”.

„Din păcate, nu putem exclude nicio posibilitate, deoarece am văzut mesajele care vin de la Washington. Sunt foarte beligerante. Americanii ştiu că noi suntem în Siria, aş vrea să existe discuţii prin canale specifice pentru a evita evoluţiile periculoase. Riscul escaladării crizei este mai mare decât spaţiul Siriei, întrucât armata noastră este acolo… Deci, situaţia este foarte periculoasă”, a adăugat ambasadorul rus la ONU.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat Rusia că SUA sunt pregătite să atace Siria ca urmare a presupusului atac chimic atribuit regimului lui Bashar al-Assad.

Ultima oră
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)