Ambasadorul rus în SUA vorbește despre un nou Război Rece: Atmosfera de la Washington mi se pare toxică

Ambasadorul rus în SUA vorbește despre un nou Război Rece: Atmosfera de la Washington mi se pare toxică
Foto: independent.md

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, susține că relațiile dintre cele două țări sunt asemănătoare cu cele din timpul Războiului rece, precizând că atmosfera la Washington este “toxică”.

Anatoli Antonov a subliniat, într-un interviu acordat NBC News, că Rusia nu s-a implicat în alegerile prezidențiale din Statele Unite, precizând că nu există dovezi care să susțină aceste acuzații deși procurorul special Robert Mueller a inculpat 13 cetăţeni ruşi în acest caz.

Diplomatul a respins și acuzațiilr conform cărora Rusia ar fi responsabilă de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal și a fiicei sale.

“Atmosfera de la Washington mi se pare otrăvită, este o atmosferă toxică. Depinde de noi să stabilim dacă ne aflăm ori nu în Război Rece. Dar nu îmi amintesc ca relaţiile bilaterale să mai fi fost într-o situaţie atât de rea. (…) Există o mare lipsă de încredere în relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia. Acum, Rusia este responsabilă de toate, chiar şi de vremea rea. Cred că este foarte important să încetăm să ne mai acuzăm unii pe alţii. Este momentul să iniţiem o conversaţie reală despre probleme reale”, a declarat Anatoli Antonov.

Zeci de ţări au expulzat aproximativ 150 de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii lui Skripal, Moscova expluzând acelați numărde diplomați, ca răspuns la acete măsuri.

Tags: