Ambasadorul SUA la București: Profesorul meu din universitate Matei Călinescu mi-a trezit interesul față de România. Sunt fermecat de cultura, limba și istoria dvs (VIDEO)

Ambasadorul SUA la București: Profesorul meu din universitate Matei Călinescu mi-a trezit interesul față de România. Sunt fermecat de cultura, limba și istoria dvs (VIDEO)

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la București este deja fermecat de cultura, limba și istoria României. Într-un mesaj video postat pe contuld e Facebook al Ambasadei SUA, Klemm spune că nu este străin de cultura, istoria și limba română datorită regretatului profesor universitar român Matei Călinescu, cel care l-a îndrumat în anii studenției.

După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt mai mult decât onorat că președintele Obama m-a ales să reprezeint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu. (fost profesor universitar roman în SUA).

De atunci sunt fermecat de cultura, limba și istoria României. Eu și soția mea abia așteptăm să vizităm frumaosa dumneavoastră țară”, spune diplomatul american.

De asemenea, Hans Klemm enumeră țelurile sale ca ambasador al Statelor Unite ale Americii la București
Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostrum pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră împotriva corupției.

Voi lucre să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul American și poporul roman„, afirmă americanul.

Noul amabasador al SUA la București, mesaj pentru români

Ambasadorul Hans KlemmHans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, September 21, 2015

Tags: