Ambasadorul Ungariei: Nu s-a pus problema autonomiei Ardealului

Ambasadorul Ungariei: Nu s-a pus problema autonomiei Ardealului
Ambasadorul Ungariei la București, Oszkar Fuzes, a declarat, joi, în fața Parlamentului, ca mesajul premierului ungar, Viktor Orban, nu a făcut referire la o presupusă autonomie a Ardealului. “Am făcut...

Ambasadorul Ungariei la București, Oszkar Fuzes, a declarat, joi, în fața Parlamentului, ca mesajul premierului ungar, Viktor Orban, nu a făcut referire la o presupusă autonomie a Ardealului.

“Am făcut clarificările necesare, am demonstrat şi am zis că a fost confundat, amestecat, mesajul oficial al premierului ungar cu un poem de Petofi Sandor. A fost, este o neînţelegere. Cred că este închis cazul şi că nu are consecinţe asupra relaţiilor noastre. Ungaria va sprijini în continuare România în aderarea la Spaţiul Schengen”, a declarat ambasadorul ungar, conform Mediafax.

Vezi aici detalii despre scandalul privind autonomia Ardealului

Oficialul ungar susține ca mesajul lui Viktor Orban a fost interpretat în mod greșit de opoziție.

Nici în mesajul oficial al lui Viktor Orbban, nici în poemul lui Petofi Sandor, nici în mesajul soţiei mele nu se regăseşte nimic din ceea ce s-a spus din partea opoziţiei. Nu înţeleg de unde au apărut distorsiunile despre care s-a vorbit”, a mai menționat Fuzes.

Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat, joi, la Ministerul de Externe pentru a da lămuriri vizavi de mesajul antiromânesc al premierului ungar, Viktor Orban, prin care se întelegea că autoritățile de la Budapesta susțin autonomia Ardealului.