Americanii, impresionați de cultura română: După film și muzică, urmează literatura!

Americanii, impresionați de cultura română: După film și muzică, urmează literatura!
Cinematografia şi muzica românească par să fie din ce în ce mai mai apreciate de către criticii străini. Operele artiştilor români încep nu numai să se impună în arta contemporană, dar să se şi bucure de...

Cinematografia şi muzica românească par să fie din ce în ce mai mai apreciate de către criticii străini. Operele artiştilor români încep nu numai să se impună în arta contemporană, dar să se şi bucure de interesul specialiştilor.

Potrivit site-ului american Global Post munca artiştilor din România este deja celebră şi oferită drept exemplu întregii lumi.

Astel, în domeniul cinematografiei românii s-au remarcat cu uşurinţă, prin câştigarea premiilor de la festivale internaţionale precum Festivalul de Film de la Berlin – premiul juriului, „Eu când vreau să fluier, fluier” , regia Florin Şerban;  Festivalul de la Vukovar „Poliţist, Adjectiv”, regia Corneliu Porumboiu sau Festivalul de Film de la Gijon „Marţi, după Crăciun”, regia Radu Munteanu.

Conform sursei citate stilul minimalist şi temele profunde ale filmelor produse în România sunt realizate cu un talent intens şi inconfundabil.

Între timp, nici în domeniul muzicii românii nu stau prost. Edward Maya şi Inna au apărut primii în tabele pop globale din 2010, DJ-ul Cosmin TRG şi RPR au avut hituri ce au putut fi ascultate atât în Moscova, cât şi în Melborune. Iar Grimus, formaţia indie, va reuşi să îşi lanseze noul album în colaborare cu producătorul Adam Whittaker, cunoscut pentru conlcurarea sa cu Amy Winehouse.

Cu toate că literatura încă nu a făcut ravagii în scena globală, Herta Muller, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură a spus că există mari şanse ca literatura română să recupereze puternic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:13 - Aproape 650 de blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală rămân fără apă caldă. Zonele afectate
16:09 - UE vrea bani și de la Big Tech pentru implementarea 5G pe continent
15:56 - Avertisment financiar: lira sterlină va scădea sub dolar, e posibil ca Liz Truss să fie înlocuită
15:54 - Baba Vanga, previziunea horror pentru 2023: o țară mare va testa armele biologice pe oameni
15:49 - Ucrainenii din zonele ocupate se tem că vor fi mobilizați să lupte pentru Rusia după referendumuri. Primarul din Melitopol: Oamenii sunt luați direct de pe stradă și forțați să voteze pentru întreaga familie
15:33 - Cele mai mari valori din istorie pentru dolar şi franc elveţian la cursul BNR
15:27 - Emilia Șercan, despre Sorin Cîmpeanu: Nu poți să nu observi că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care a plagiat în 2006. Putem vorbi despre un dublu plagiat (VIDEO)
15:23 - Ce este fenomenul „shrinkflation”, cum pot să fie păcăliți românii în magazine și ce e de făcut ca să economisim când mergem la cumpărături
15:17 - Liderul de la Kremlin a plecat în vacanță după ce a decretat mobilizarea rușilor pentru război. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras” Putin
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)