Americanii, impresionați de cultura română: După film și muzică, urmează literatura!

Americanii, impresionați de cultura română: După film și muzică, urmează literatura!
Cinematografia şi muzica românească par să fie din ce în ce mai mai apreciate de către criticii străini. Operele artiştilor români încep nu numai să se impună în arta contemporană, dar să se şi bucure de...

Cinematografia şi muzica românească par să fie din ce în ce mai mai apreciate de către criticii străini. Operele artiştilor români încep nu numai să se impună în arta contemporană, dar să se şi bucure de interesul specialiştilor.

Potrivit site-ului american Global Post munca artiştilor din România este deja celebră şi oferită drept exemplu întregii lumi.

Astel, în domeniul cinematografiei românii s-au remarcat cu uşurinţă, prin câştigarea premiilor de la festivale internaţionale precum Festivalul de Film de la Berlin – premiul juriului, „Eu când vreau să fluier, fluier” , regia Florin Şerban;  Festivalul de la Vukovar „Poliţist, Adjectiv”, regia Corneliu Porumboiu sau Festivalul de Film de la Gijon „Marţi, după Crăciun”, regia Radu Munteanu.

Conform sursei citate stilul minimalist şi temele profunde ale filmelor produse în România sunt realizate cu un talent intens şi inconfundabil.

Între timp, nici în domeniul muzicii românii nu stau prost. Edward Maya şi Inna au apărut primii în tabele pop globale din 2010, DJ-ul Cosmin TRG şi RPR au avut hituri ce au putut fi ascultate atât în Moscova, cât şi în Melborune. Iar Grimus, formaţia indie, va reuşi să îşi lanseze noul album în colaborare cu producătorul Adam Whittaker, cunoscut pentru conlcurarea sa cu Amy Winehouse.

Cu toate că literatura încă nu a făcut ravagii în scena globală, Herta Muller, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură a spus că există mari şanse ca literatura română să recupereze puternic.