Angajații Primăriei din New York, obligați de primarul Eric Adams să parcurgă o instruire privind teoria critică a rasei

Angajații Primăriei din New York, obligați de primarul Eric Adams să parcurgă o instruire privind teoria critică a rasei
Primarul democrat din New York City, Eric Adams. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Rod Lamkey - CNP

Primarul din New York City, Eric Adams, și-a forțat toți angajații să parcurgă o instruire radicală inspirată de teoria critică a rasei, arată un document analizat de Fox News Digital.

Angajații Primăriei din New York, obligați să parcurgă o instruire privind teoria critică a rasei

Instruirea este „obligatorie” și a fost transmisă tuturor angajaților de la Primăria New York, cu data de 6 martie fixată ca termen-limită.

„Instruirea oferă tuturor angajaților NYC (New York City, n.r.) un cadru pentru a înțelege… importanța echității rasiale… la locul de muncă”, se arată în emailul respectiv.

Perspectiva controversată pe care o promovează instruirea a fost denumită teoria critică a rasei, care pleacă de la premisa că SUA este și a fost întotdeauna rasistă sistemic. Conform teoriei, SUA a fost încă de la început concepută să oprime sistemic grupurile minoritare pentru a susține sistemele de putere ale culturii dominante, sau a grupului rasial alb. Teoria perpetuează o optică „opresor versus oprimat” și clasifică persoanele în grupuri pe baza unui presupus „privilegiu”.

„Când discutau despre echitate, cum trebuie să privim oamenii cu o anumită optică, asta contrazicea… (ideea că) ar trebui să tratăm pe toată lumea în mod egal”, a explicat o sursă familiară cu instruirea.

„Nu sunt de acord cu ceea ce vor ei să facem noi, ca angajați ai orașului. Mă face să cred că ei doresc analizarea contractelor și a angajărilor din oraș prin această optică. Iar asta este ce cred eu că e cu adevărat nedrept. Contravine (afirmațiilor lor)… că toată lumea ar trebui tratată în mod egal”, a mai spus aceeași sursă.

În instruire se susține că nu există nicio bază științifică pentru conceptul rasă și că acesta ar fi fost inventat pentru a crea un sistem de „excludere și oprimare”.

„Rasa nu are nicio bază genetică sau științifică. Este un construct social creat să clasifice oamenii pe baza arbitrară a culorii pielii și a altor trăsături fizice”, se susține în același document.

Urmăriți B1TV.ro și pe