Angela Merkel: Războiul din Siria se poate încheia doar cu ajutorul Federației Ruse

Angela Merkel: Războiul din Siria se poate încheia doar cu ajutorul Federației Ruse
Foto: thetrumpet.com

Angela Merkel a e de părere că războiul civil din Siria ar putea să se încheie doar cu ajutorul Rusiei, care a lansat în aceast săptămână raiduri aeriene asupra unor regiuni siriene.  

Totodată, Cancelarul german a mai spus că este necesară abordarea problemelor care îi fac pe oameni să-și părăsească țările.

Într-un discurs ținut joi în Germania de Est pentru a marca viitoarea aniversare a 25 de ani de la reunificarea țării, Angela Merkel a declarat că acest lucru este valabil în special pentru Siria, ”unde știm cu toții de ani de zile că nu poate exista o soluție cu Rusia și nu fără Rusia”, potrivit Agerpres.

În același timp, SUA manifestă o poziție diferită, afirmând că acțiunile militare ale Federației Ruse în Siria riscă să prelungească conflictul în regiune.

Aviația rusă a efectuat, joi, raiduri aeriene asupra obiectivelor rețelei teroriste Al-Qaida şi ale rebelilor islamiști, din Siria, în proviciile Idleb și Hama, situate în nord-vestul și centrul țării. (Detalii aici)

Ultima oră
10:52 - Android TV primește unele dintre cele mai bune funcții de la Google TV
10:48 - David Popovici, lăudat de cel mai bun înotător din lume: „Copilul ăsta nu glumește. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani”
10:48 - Ludovic Orban, nemulțumit de ritmul campaniei de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem… (VIDEO)
10:27 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîţu a spus că primarii sunt „doar vehicule”: O declarație total neinspirată. Vremea ”centralismului democratic”, cum se numea în perioada comunistă, a trecut demult (VIDEO)
10:21 - Câți bani vor primi sportivii medaliați din România, după Jocurile Olimpice de la Tokyo
10:20 - Florin Cîțu, de Ziua Imnului Național: Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului
10:07 - Ludovic Orban, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus: „România nu va mai fi prinsă nepregătită. Sunt convins de lucrul ăsta” (VIDEO)
09:49 - Klaus Iohannis: Imnul Naţional e o expresie a redeşteptării naţionale, a libertăţii şi unităţii neamului românesc. Poporul s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istorie
09:48 - Incident extrem de grav în Teleorman. Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbușit. 6 persoane sunt rănite (VIDEO)  
09:39 - Mihai Bobonete a rupt tăcerea. Comediantul spune totul despre înlocuirea lui Florin Călinescu la Românii au talent