Antonio Guterres, șeful ONU, acuzat de Rusia că este un „instrument de propagandă”

Antonio Guterres, șeful ONU, acuzat de Rusia că este un „instrument de propagandă”
Foto: Captură video

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat vineri că secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a adoptat o poziție părtinitoare față de demersul Moscovei de a anexa părți mari din teritoriul ucrainean și l-a acuzat că este un „instrument de propagandă”, relatează Reuters.

„Considerăm inacceptabil ca secretarul general al ONU să se transforme într-un instrument de propagandă și presiune asupra statelor membre atunci când ar trebui să fie ghidat de Carta ONU în întregime”, a declarat purtătorul de cuvânt, Maria Zakharova.

Joi, Antonio Guterres a declarat că planurile Rusiei de a anexa patru regiuni ucrainene ar marca o „escaladare periculoasă” care ar pune în pericol perspectivele de pace în regiune.

Anexarea rusă a regiunilor Ucrainei ar fi „escaladare periculoasă”, a spus șeful ONU.

Antonio Guterres a declarat că anexarea regiunilor ucrainene nu are valoare legală

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres a declarat, joi, presei, că „orice decizie a Rusiei de a proceda efectiv la anexarea unor regiuni ucrainene nu are nicio valoare legală și merită să fie condamnată”.

„Toate acestea nu își au locul în lumea modernă și nu trebuie acceptat așa ceva.

Orice decizie rusă de a continua această operațiune va deteriora orice perspectivă de pace, ar prelungi impactul, dramatic, asupra economiei mondiale, iar cele care vor avea de suferit vor fi, cu precădere, țările aflate în curs de dezvoltare. Totodată vor fi afectate capacitățile prin care se dorește acordarea unui ajutor de urgență Ucrainei, de aici încolo”, a declarat secretarul general al ONU.

Urmăriți B1TV.ro și pe