Aproape 600 de incendii în Grecia, în doar câteva zile. Procurorii cred că unele focuri au fost puse intenționat și au deschis o anchetă. Oamenii au protestat față de reacția autorităților (VIDEO)

Aproape 600 de incendii în Grecia, în doar câteva zile. Procurorii cred că unele focuri au fost puse intenționat și au deschis o anchetă. Oamenii au protestat față de reacția autorităților (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / George Panagakis

Procurorii din Atena au deschis o anchetă deoarece suspectează că unele dintre incendiile cu care se confruntă Grecia au fost puse intenționat. În paralel, sute de oameni au protestat față de modul în guvernul a înțeles să gestioneze această criză. Aproape 600 de incendii au izbucnit în Grecia în doar câteva zile.

Furie și disperare în Grecia din cauza incendiilor

Procurorii de la Curtea Supremă din Atena au deschis o anchetă deoarece cred că unele dintre focuri au fost puse intenționat. Flăcările au distrus 370.000 de hectare de vegetație. Partea nordică a insulei Evia se vede maro din satelit deoarece focul a pârjolit toată vegetația. Foarte multe obiective turistice au fost distruse, notează Digi24.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a admis că statul nu a fost la înălțimea așteptărilor.

„Deși am făcut tot ce a fost omenește posibil, în multe cazuri nu a fost suficient deoarece am dat o luptă inegală cu natura”, a mai spus Mitsotakis.

Guvernul a creat un fond special de 500 de milioane de euro pentru plata despăgubirilor.

În Atica a început evaluarea pagubelor. Oamenii sunt revoltați și acuză că nu au primit niciun ajutor. „Furie, asta este tot ce simt”, spune o femeie.

„Dacă nu există niciun plan de prevenție pentru păduri, dacă pădurea nu este curățată… Eu nu sunt pădurar, dar cred că trebuie să existe niște măsuri de prevenție, nu să faci ceva abia după ce se întâmplă”, afirmă un bărbat.

Sute de oameni s-au adunat în fața Parlamentului din Atena să protesteze față de modul în care guvernul a gestionat criza, iar televiziunile și rețelele sociale sunt pline de comentarii critice la adresa autorităților.

Ultima oră
19:23 - Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: Cam într-un an de zile ne vom obișnui să conviețuim cu SARS-CoV-2, așa cum astăzi conviețuim cu virusul gripal (VIDEO)
19:20 - Record negru în Germania. Țara a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate COVID-19
19:14 - Marcel Ciolacu (PSD), un nou anunț despre taxe și impozite: „Doresc un guvern care să colecteze ceea ce este a statului român” (VIDEO)
18:57 - Marcel Ciolacu: Ar trebui să finalizăm anul și cu un buget de stat trecut prin Parlament / În program am prins clar că vom vorbi în 2022 dacă se impun taxe noi. E posibil să nu fie nevoie de taxa de solidaritate (VIDEO)
18:48 - Lucian Viziteu (USR) a comis-o din nou: Primăria Bacău, „surprinsă” de zăpadă. Haos în trafic (VIDEO)
18:38 - Premierul Republicii Moldova vine joi la București. Natalia Gavrilița și Nicolae Ciucă vor discuta despre dinamizarea dialogului politic și despre organizarea unei ședințe comune de Guvern
18:36 - Trei avioane militare franceze au fost interceptate de către Rusia în timpul unei misiuni deasupra Mării Negre
18:18 - Aproape 34.000 de persoane vaccinate în 24 de ore, dintre care 8.683 cu prima doză
18:06 - Balul Operei din Viena – anulat și în 2022
18:00 - VIDEO. Florin Cîțu apără multinaționalele: Au plătit bani la buget în perioada de criză, când nu venise nimeni cu bani de acasă. Nu trebuie să penalizăm companiile / „Taxa de solidaritate” ar afecta peste 330 de firme