Arabia Saudită: Protestele au fost interzise. Forţele de ordine, îndemnate să ia măsuri

Arabia Saudită: Protestele au fost interzise. Forţele de ordine, îndemnate să ia măsuri
Arabia Saudită a anunţat sâmbătă interzicerea oricărei forme de protest sau manifestaţie publică, după ce minoritatea şiită a organizat o serie de acţiuni de protest în estul ţării, informează Reuters. ...

Arabia Saudită a anunţat sâmbătă interzicerea oricărei forme de protest sau manifestaţie publică, după ce minoritatea şiită a organizat o serie de acţiuni de protest în estul ţării, informează Reuters.
Forţele de ordine au fost anunţate să ia orice măsuri necesare pentru a preveni încercările de tulburare a liniştii publice, a declarat ministrul de interne pentru postul naţional de televiziune.

Noile interdicţii vin ca urmare a protestelor şiite prin care se cerea eliberarea prizonierilor ţinuţi în închisorile publice fără a fi judecaţi.

Comunitatea şiită ocupă estul Arabiei Saudite, regiune ce conţine cele mai importante resurse petroliere ale ţării. Totodată, Arabiei Saudită se învecinează la est cu Bahrein, care a devenit scena unor ample proteste ale comunităţii şiite împotriva conducătorilor suniţi.

Motivul principal al protestelor din Arabia Saudită este discriminarea şiiţilor, aceştia acuzând comunitatea sunită de blocarea poziţiilor administrative, şi cerând şanse egale de reprezentare în aparatul guvernamental.

Guvernul Saudit respinge aceste acuzaţii, fiind hotărât să înăbuşe revoltele din estul ţării, unde peste 10,000 de soldaţi au fost trimişi pentru a pune capăt protestelor.

Săptămâna trecută Regele Abdullah s-a întors în capitala Riad după o absenţă de trei luni cauzată de probleme medicale. Acesta a acordat beneficii de 37 miliarde de dolari supuşilor săi, în încercarea de a izola Arabia Saudită de valul protestatar cu care se confruntă ţările învecinate.

Ultima oră
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie