Armata britanică, mobilizată să intervină la un liceu din Manchester după o alarmă falsă privind un pachet suspect (FOTO)

Armata britanică, mobilizată să intervină la un liceu din Manchester după o alarmă falsă privind un pachet suspect (FOTO)

Atmosfera rămâne tensionată și panică încă cuprinde orașul Manchester după atacul terorist de luni seară de la finalul concertului Arianei Grande. Joi, armata britanică a fost alertată de urgență să intervină la un liceu din oraș după o alertă de securitate ce s-a dovedid a fi falsă.

Alerta a venit după un apel privind existența unui pachet suspect în interiorul instituției de învățământ, avertisment pe care l-au crezut destul de credibil pentru a demara o operațiune de intervenție de urgență.

The Guardian citează un martor la operațiune, o persoană care locuiește în zonă, care spune că un bărbat a fost ridicat de poliție în urma desfășurării de forțe, conform RT.

Foto: Twitter

Intervenția a fost una atât de urgentă încât până și poliția britanică a comunicat greșit locul în care a intervenit, anunțând mai întâi că e în zona Trafford, pentru a reveni și a spune că e de fapt în Hulme.

Ofițeri înarmați, câini polițiști și un elicopter al poliției au intervenit de urgență la școala din Manchester ca urmare a alertei.

Incidentul vine imediat după ce premierul Theresa May a anunțat că amenințarea teroristă "rămâne la un nivel critic și cetățenii trebuie să fie atenți".

Un atac terorist a avut loc luni seară la Manchester Arena la finalul unui concert al Arianei Grande. Acesta s-a soldat cu decesul a 22 de persoane și rănirea altor peste 100.