Armata rusă este focusată pe Liman și câștigarea unui punct de sprijin lângă Severodonețk

Armata rusă este focusată pe Liman și câștigarea unui punct de sprijin lângă Severodonețk
Foto: Facebook/MinistryofDefenceUA

Invadatorii ruși folosesc în mod activ echipamente de război electronic în direcțiile Bakhmut și Avdeevsky și continuă să preia controlul asupra Limanului, informează UNIAN.

Acest fapt este raportat pe pagina de Facebook de către Statul ajor al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În direcția Donețk, principalele eforturi ale inamicului sunt concentrate pe preluarea așezării Liman sub control deplin și încercarea de a îmbunătăți situația tactică de lângă Severodonețk și Avdiivka”, se arată în raport.

Rușii vor un punct de sprijin

Sunt activ utilizate mijloace electronice de război în direcțiile Bakhmut și Avdeevsky. Au fost aplicate artilerie și avioane de atac împotriva pozițiilor unităților noastre și a infrastructurii civile a regiunii.

Eforturile sunt îndreptate spre cucerirea unui punct de sprijin  în regiunea Severodonetsk. A condus operațiuni de asalt în direcția așezării Ustinovka, dar nu a avut succes.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 25 mai, șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că aproximativ 95%  din regiunea Lugansk este acum ocupată . El a remarcat că  situația din Donbas este „foarte rea” . Potrivit acestuia, bombardamentul regiunii Lugansk nu se oprește, invadatorii ruși distrug așezări întregi, așa că armata ucraineană trebuie să se retragă pentru a ocupa noi poziții.

Urmăriți B1TV.ro și pe