AstraZeneca reia testele pentru vaccinul anti-COVID din Marea Britanie: „Autoritatea de reglementare sanitară pentru medicamente a confirmat că sunt sigure”

AstraZeneca reia testele pentru vaccinul anti-COVID din Marea Britanie: „Autoritatea de reglementare sanitară pentru medicamente a confirmat că sunt sigure”
Foto: Pixabay.com

Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunțat că reia testele pentru vaccinul anti-COVID, ce au fost întrerupte în cursul acestei săptămâni. Compania a primit undă verde din partea autorităților sanitare. Anunțul a fost făcut chiar de grupul britanic, informează AFP, citat de Hotnews.ro.

În urmă cu trei zile, gigantul farmaceutic a întrerupt procesul de testare din Regatul Unit, după ce unul dintre participanții la studiu s-a confruntat cu o boală inexplicabilă. În urma anchetei demarată de către autoritățile sanitare, a rezultat faptul că teste ar fi sigure.

AstraZeneca și Oxford au reluattestele vaccinului anti-COVID

„Teste clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului al AstraZeneca și Oxford au fost reluate în Regatul Unit după ce autoritatea de reglementare sanitară pentru medicamente a confirmat că sunt sigure”, a precizat grupul AstraZeneca, potrivit sursei citate mai sus.

Odată ce compania a suspendat testarea clinică, din cauza unei boli inexplicabile, a fost creat un comitet independent de anchetă, pentru a evalua riscurile legate de vaccin. Acesta a „a terminat ancheta și a indicat MHRA că nu prezintă pericole și că testele reîncep în Regatul Unit”, a informat compania.

Compania a întrerupt procesul de testare în urmă cu trei zile

În cursul acestei săptămâni, gigantul farmaceutic AstraZeneca anunța că testarea clinică a vaccinului anti-COVID a fost întreruptă, după ce unul dintre participanții la studiu a dezvoltat o boală inexplicabilă. Procesul de interupere temporară a testării este considerat unul de rutină și de întâmplă ori de câte ori se confruntă cu astfel de situații.

„„Ca parte a studiilor globale, aleatorii și controlate pentru vaccinul împotriva noului coronavirus, realizate alături de cei de la Oxford, procesul nostru standard de testare a fost momentan întrerupt, pentru a permite revizuirea datelor de siguranță. Aceasta este o activitate de rutină, care se întâmplă ori de câte ori apare o boală inexplicabilă în procesul de testare. Cercetările se opresc pe durata în care aceasta este investigată, pentru a ne asigura că menține integritatea procesului de testare”, informa gicantul farmaceutic Astra Zeneca, la începutul acestei săptămâni, potrivit State.

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a început testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe pacienți, la finalul lunii august. Vaccinul dezvoltat de grupul suedezo-britanic AstraZeneca și Universitatea Oxford se numără printre cele cinci vaccinuri aflate în faza a treia de testare. Oamenii de știință speră să obțină rezultate până la finalul acestui an. Totodată, AstraZeneca se află printre companiile cu care Comisia Europeană a purtat discuții preliminare cu privire la achiziționarea unui potenția vaccin împotriva noului coronavirus.

AstaZeneca dezvoltă un tratament împotriva COVID-19, bazate pe anticorpi

Reamintim că gigantul farmaceutic AstraZeneca a început și testarea, în paralel, a unui tratament împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi. Este vorba depsre un medicament care să prevină și, în același timp, să trateze infecția cu noul coronavirus. AZD7442, o combinație dintre doi anticorpi monoclonali, a început deja să fie testat pe pacienți din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Specialiștii vor să verifice în ce măsură acesta este tolerat sau dacă prezintă riscuri pentru 48 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Iar dacă rezultatele vor fi favorabile, reprezentanții AstraZeneca au precizat că testarea va fi extinstă până când se va stabili dacă medicamentul poate fi administrat cu succes atât pentru prevenirea infecției cât și pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.