Atac armat asupra unei mașini blindate de transport valori, pe o autostradă din Italia: Atacatorii au plecat cu 5 milioane de euro (FOTO)

Atac armat asupra unei mașini blindate de transport valori, pe o autostradă din Italia: Atacatorii au plecat cu 5 milioane de euro (FOTO)
Foto: anconatoday.it

Atac armat ca-n filme pe o autostradă din Italia! Trei bărbați înarmați au reuşit să plece cu nu mai puţin de 5 milioane de euro dintr-o mașină blindată de transport valori. Iar metoda folosită a fost una foarte simplă. Hoţii au aruncat cuie pe șosea, iar prima victimă a fost șoferul unui camion. Au pus apoi camionul de-a latul autostrăzii şi au blocat astfel practic şi maşina care transporta banii. Şi după ce au furat banii, au dat foc tuturor maşinilor implicate în jaf.

Cei trei hoţi şi-au plănuit atent jaful şi l-au executat cu minuţiozitate. Au aruncat prima dată cuie pe autostrada 14, iar prima victimă a fost șoferul unui camion care s-a văzut nevoit să oprească după ce şi-a distrus cauciucurile. Apoi a fost dat jos de la volan, iar camionul pus de-a latul autostrăzii tocmai pentru a-i bloca pe ceilalţi.

Șoferul mașinii care transporta valori a încercat să treacă în viteză prin baraj însă nu a mai reușit. Imediat mașina blindată a fost înconjurată, iar amenințat cu armele, conducătorul auto și paznicul care îl însoțea au fost nevoiți să o deschidă.

În doar câteva minute, autoturismul a fost golit, iar hoții s-au făcut nevăzuți cu nu mai puţin de 5 milioane de euro, potrivit Ancona Today. Ca să-şi acopere urmele însă, înainte de a fugi, cei trei bărbați au dat foc tuturor mașinilor implicate în jaf. Nimeni nu a fost grav rănit. Doar paznicul aflat în dubița de valori a fost ușor lovit la un genunchi.