ATAC LA MALL: Un mort şi 12 răniţi din cauza unui DEZAXAT înarmat cu un CUŢIT! (FOTO)

ATAC LA MALL: Un mort şi 12 răniţi din cauza unui DEZAXAT înarmat cu un CUŢIT! (FOTO)

O femeie a murit şi alte 12 persoane au fost rănite, duminică, după ce un bărbat a atacat cu un cuţit persoanele care se aflau într-un mall din Beijing, relatează Mediafax.

Poliţia din Beijing a informat într-un comunicat că a reţinut un bărbat în legătură cu atacul din mall-ul Joy City din districtul Xidan. Trei bărbaţi şi zece femei au fost trimişi la spital după atac, iar una dintre femei a murit din cauza rănilor, a spus poliţia. Toate celelalte persoane sunt aşteptate să îşi revină.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind un bărbat de 35 de ani cu numele de familie Zhu, din regiunea nordică Henan. Acesta a recunoscut că este vinovat şi a precizat că a vrut să „îşi arate nemulţumirea” prin acest atac, însă poliţia nu a oferit mai multe detalii.

Crimele violente sunt rare în China în comparaţie cu alte ţări, mai ales în oraşele mari, datorită nivelului crescut al securităţii, însă în ultimii ani numărul atacurilor în care s-au folosit cuţite a crescut.

Multe dintre atacuri vizează copiii, iar autorităţile au pus atacurile pe seama persoanelor cu afecţiuni psihice. Cu toate acestea, guvernul chinez a susţinut şi că unele dintre atacuri vin partea militanţilor din regiunea de vest Xinjiang, acolo unde regimul de la Beijing susţine că se confruntă cu insurgenţi islamişti.

Tags: