Atac terorist în Franța: Jandarmul-erou, care se predase atacatorului pentru a elibera un ostatic, a murit

Atac terorist în Franța: Jandarmul-erou, care se predase atacatorului pentru a elibera un ostatic, a murit

Un locotenent-colonel care se predase voluntar în schimbul eliberării unui ostatic, vineri, în timpul crizei de natură teroristă din sudul Franței, a murit în urma rănilor căpătate, a anunțat sâmbătă ministrul francez de interne, scrie Hotnews.

Nu-i vom uita niciodată „eroismul, curajul, sacrificiul”, a scris sâmbătă, pe Twitter, ministrul de interne Gérard Collomb.

Vineri seara, însuși președintele Emmanuel Macron anunțase că jandarmul luat ostaticde autorul atacului „luptă cu moartea”.

Era unjandarm care, în timpul crizei, luase voluntar locul unui ostatic civil, pentru ca acesta din urmă să fie eliberat. Se consideră că a avut un rol esențial pentru încheierea incidentului terorist și eliminarea suspectului.

„Vreau să salut curajul locotenent-colonelului care este rănit grav şi care a luat locul persoanei pe care teroristul o luase ostatică pentru a se proteja. Este un act de eroism”, declara, vineri, ministrul francez de interne.

Bilanțul atacului de vineri din sudul Franței ajunge astfel la cinci morți, inclusiv atacatorul, și 15 răniți. Vineri seara, preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis un mesaj public, în urma a ceea ce el a numit „un act al terorismului islamist”.

Tags: