Atac terorist în Kazahstan: 5 persoane ucise într-o secție de poliție din Almaty (FOTO, VIDEO)

Atac terorist în Kazahstan: 5 persoane ucise într-o secție de poliție din Almaty (FOTO, VIDEO)

Update: Numărul persoanelor decedate în urma atacului terorist de la Almaty a ajuns la 5 persoane, iar alte 7 sunt rănite.

Patru persoane, trei polițiști și un civil, au fost omorâți într-un atac suspect a avea rădăcini islamiste într-o secție de poliție din cel mai mare oraș al Kazahstanului, Almaty. Președintele Nursultan Nazarbaev a condamnat acest atac drept unul terorist.

Cel puțin 10 focuri de armă au fost trase informează rt.com care citează declarațiile martorilor din presa locală. Ministerul Sănătății din Kazahstan anunță că 8 persoane au fost spitalizate în stare critică.

Atac armat soldat cu 4 morți în Kazahstan

#DIRECT_ONE_ydc7pk#

Unul dintre atacatori a fost reținut, iar o armă furată de la poliție a fost găsită și confiscată.

O altă persoană suspectă că ar fi implicat în atacul asupra poliției a fost reținută de către ofițeri, acesta ar fi fost poziționat în spatele unuia dintre criminali când acesția au pătruns în secție.

"La început au fost trei sau patru focuri de armă, iar după a fost o rafală. Atacatorul neidentificat a fugit cu o armă automată, iar poliția îl urmărea" au spus în presa locală persoane ce lucrau în clădirile de lângă secția de poliție.

Focuri de arme s-au auzit în 3 sectoare din Almaty, susțin forțe de securitate.

Zonele din jurul secțiilor de poliție, ca și Departamentul Comitetului pentru Securitate Națională, au fost blocate de polițiști. Circulația trenurilor prin gările din oraș a fost de asemenea oprită, iar un cod roșu de alertă a fost anunțat în oraș.

Atac armat soldat cu 4 morți în Kazahstan

#DIRECT_ONE_ydc7pk#

Riscul ca alte atacuri teroriste să aibă loc este ridicat, iar ministrul de interne kazac a cerut locuitorilor să nu părăsească locuințele și să evite locurile publice.

Luna trecută, două magazine de arme au fost jefuite, un autobuz a fost deturnat, și o baza militară din orașul Aktobe a fost atacat de islamiști locali, care au ucis 7 persoane și rănit alte 37, majoritatea militari.