Atac violent la adresa NATO: Declaraţii războinice ale omului lui Vladimir Putin

Atac violent la adresa NATO: Declaraţii războinice ale omului lui Vladimir Putin
Foto: RT.com

Extinderea NATO a produs dispute fără precedent în Europa, a declarat sâmbătă, la Munchen, ministrul rus de externe Serghei Lavrov. În declarația lui el face un apel către Alianţa Nord-Atlantică în ceea ce privește reînnoirea cooperării cu Moscova. În cadrul Conferinţei pentru Securitate de la Munchen, şeful diplomaţiei ruse a spus că ţara sa doreşte o ordine mondială „post-occidentală”.

„Nu suntem de acord cu cei care acuză Rusia de tentativă de a distruge ordinea mondială liberală. Criza acestui model era programată întrucât conceptul de globalizare politică şi economică a fost construit de o elită de state pentru a le domina pe celelalte'', declara Lavrov.

„Liderii responsabili trebuie să facă o alegere. Sper că această alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice şi juste. Dacă vreţi, numiţi-o „post-occidentală” ”, a continuat el.

În noua ordine mondială, fiecare stat suveran trebuie să găsească „echilibrul între interesele sale şi cele ale partenerilor săi” este de părere Lavrov.

Pentru că în ultima perioadă s-au vehiculat multe speculațiidespre relația dintre SUA și Rusia, Lavrov a declarat că acestea trebuie să fie „pragmatice și bazate pe respect reciproc”, potrivitreuters.com.