Atentat cu bombă asupra unui convoi al Consulatului american dintr-un oraş pakistanez

Atentat cu bombă asupra unui convoi al Consulatului american dintr-un oraş pakistanez

O bombă de pe marginea drumului a lovit un autovehicul al consulatului american, în oraşul pakistanez Pershawar, rănind uşor câţiva americani, potrivit purtătorului de cuvânt al Ambasadei SUA, citat de Reuters.

Două autoturisme blindate mergeau în convoi atunci când explozia le-a lovit, iar una a fost afectată. Potrivit poliţiştilor, un trecător pakistanez a fost ucis.

„A fost un atac asupra două maşini dintr-un convoi al consulatului american în Peshawar. O maşină a fost lovită. Încă investigăm întâmplările”, a spus purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA, Alberto Rodriguez.

Talibanii au declarat că ei au pus la cale atacul.

Pakistanul a fost locul multor violenţe de când liderul al-Qaida a fost ucis la începutul lunii.

Gruparea teroristă al-Qaida şi talibanii aliaţi din Pakistan au ameninţat că vor răzbuna crima pe care au făcut-o trupele americane pe 2 mai.

Vinerea trecută, un atentat sinucigaş cu bombă a ucis mai mult de 80 de persoane, mulţi dintre ei fiind paramilitari, în nord-vestul Pakistanului.

Ultima oră
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme