Atentatele din Paris: Surse din poliția locală susțin că verișoara lui Abboud nu ar fi fost teroristă kamikaze și că un bărbat s-ar fi detonat

Atentatele din Paris: Surse din poliția locală susțin că verișoara lui Abboud nu ar fi fost teroristă kamikaze și că un bărbat s-ar fi detonat
Foto: ndtv.com

Răsturnare de situaţie în cazul anchetei privind atentatele teroriste de la Paris.

Anchetatorii francezi au descoperit un al treilea cadavru al unei femei ucise în timpul raidului anti-tero din cartierul Saint-Denis.

Surse din poliţia locală au anunţat şi că verişoara creierului atentatelor din Paris nu ar fi fost o teroristă kamikaze aşa cum s-a crezut iniţial şi că de fapt un bărbat s-a detonat.

Poreclita „cowgirl” pentru obiceiul de a purta palarii de cowboy, Hasna Aitboulahcen nu avea deloc profilul unui atentator sinucigaş susţin cei care au cunoscut-o. Potrivit presei internaţionale Femeia în vârstă de 26 de ani şi-ar fi oferit serviciile pentru a comite atacuri teroriste in Franta, dar nu calatorit niciodata in Siria sau Irak. Potrivit The Telegraph, ea se afla de mai mult timp sub supravegherea serviciilor secrete.

Soarta tinerei numită în presă prima femeie Kamikaze din Europa i-a bulversat pe apropiaţi care susţin că aceasta obişnuia să bea şi că nu citise niciodată Coranul.

Povestea ei s-a încheiat miercuri după ce blocul în care se afla a fost înconjurat de 100 de poliţişti francezi, care efectuau un raid antiterorist in apartamentul in care aveau informatii ca s-ar afla Abdelhamid Abaaoud, suspectat ca ar fi orchestrat atacurile teroriste comise in Paris.

In timpul operaţiunii, Hasna Aitboulahcen s-a apropiat de o fereastră pentru a striga după ajutor. I s-a ordonat sa stea pe loc, in caz contrar va fi impuscata. Ultimele ei cuvinte au fost surprinse într-o înregistare.

Întrebată unde se află prietenul său, ea negând și strigând că „nu este prietenul meu”, unul dintre terorişti şi-a detonat vesta cu explozibil. Hasna Aitboulahcen şi-a pierdut viaţa în această deflagraţie.

În explozie si-a mai gasit sfarsitul o a treia persoana – o femeie pe care autoritatile nu au reusit inca sa o identifice.

Urmăriți B1TV.ro și pe