Au apărut primele imagini cu Nafissatou Diallo, presupusa victimă a lui Strauss-Kahn

Au apărut primele imagini cu Nafissatou Diallo, presupusa victimă a lui Strauss-Kahn

Presa franceză a făcut publice imaginile cu Nafissatou Diallo, menajera care a declarat că a fost agresată sexual de directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn. Potrivit Le Figaro, tânăra femeie a devenit „cea mai celebră cameristă din lume” după ce de câteva zile bune mass-media încearcă să pună cap la cap informațiile referitoare la scandalul care-l vizează în mod direct pe șeful Fondului Monetar Internațional.

Nafissatou Diallo, în vârstă de 32 de ani, originară din Guineea a început să lucreze în Statele Unite încă din 1998. Diallo este divorțată, are o fată de 15 ani și este angajata lanțului hotelier Sofittel, unde are o reputație bună.

Nafissatou Diallo, o femeie care nu a ridicat niciodată probleme

„Este o femeie bună, foarte plăcută și foarte prietenoasă”, a declarat una dintre colegele de muncă a menajerei.

Foto: paper.li

De asemenea, una dintre vecinele lui Nafissatou Diallo a mărturisit că aceasta „nu a ridicat niciodată probleme. Niciun zgomot. Totul era bine” și nu a fost niciodată implicată în niciun scandal. Ba mai mult, tânăra este respectată de colectivul cu care lucrează și este considerată o angajată-model a Hotelului Sofitel.

Potrivit Le Figaro, în urma evaluarii psihologice Diallo este perfect sănătoasă și nu are niciun antecedent judiciar.

Avocatul femeii, Jeffrey Shapiro, a declarat că femeia trăiește o traumă și încă nu își poate reveni din șocul prin care a trecut.

„Trauma care apărut în viața sa este extraordinară. După ce s-a întâmplat, ea nu s-a mai putut întoarce acasă. Nu se poate întoarce la muncă și habar nu are ce i se va întâmpla pe viitor”, a declarat Shapiro.

Directorul FMI este ținut sub arest într-un penitenciar din New York, unde este supravegheat la fiecare sfert de oră pentru a nu încerca să se sinucidă. Are dreptul să poarte un costum și pantofi fără șireturi.

Referitor la starea de sănătate a lui Strauss-Kahn un purtător de cuvânt al penitenciarului din New York a declarat că „starea de sănătate a unui deținut este confidențială. Regulamentul prevede ca fiecare deținut să fie evaluat în funcție de riscul pe care el și-l poate provoca sieși sau celor din jur”.