Au depus jurământul. Cine sunt adjuncții Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European

Au depus jurământul. Cine sunt adjuncții Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, și-a ales cei doi adjuncți. Danilo Ceccarelli din Italia și Andres Ritter din Germania sunt noii oficiali propușide fosta șefă a DNA-ului, care au primit votul de încredere.

În calitate de procuror-șef, Laura Codruța Kovesi le poate delega atribuții celor doi experimentați oficiali în sistemul judiciar. De asemenea, îi pot ține locul în absența sa.

Cine sunt Danilo Ceccarelli și Andres Ritter, procurorii-șefi adjuncți de la Parchetul European, condus de către Laura Codruța Kovesi

Danilo Ceccarelli, 53 de ani, activează din 1995 în domeniul judiciar. Este specializat în criminalitate fiscală, fraude, corupție și spălare de bani. În ultimii doi ani a ocupat funcția de procuror în cadrul Departamentului pentru infracțiuni financiare transnaționale de la Milano.

În vârstă de 56 de ani, Andres Ritter a devenit procuror tot în anul 1995, iar din2008 a ocupat funcția de procuror-general adjunct în landul Meckenburg-Pomerania. A concurat, de asemenea, pentru funcția de procuror-general al Parchetului European, împotriva Laurei Kovesi, dar s-a clasat pe locul al treilea.

Procurorii Ceccarelli și Ritter au fost propuși de Kovesi. Aceștia au primit votul de încredere din partea a 22 de procurori de la colegiul Parchetului și au depus jurământul. Instituția condusă de fostul șef DNA se ocupă în principal de anchetarea infracțiunilor legate de fondurile europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe