PREMIERĂ: Bărbat condamnat pentru că și-a convins soția să se sinucidă

PREMIERĂ: Bărbat condamnat pentru că și-a convins soția să se sinucidă
Foto: TheJournal.ie

Un bărbat din Australia a fost condamnat la 10 ani de închisoare, cu interzicerea de a cere eliberarea condiționată mai devreme de cinci ani, pentru că și-a convins soția să se sinucidă, informează Metro. Decizia este una în premieră pentru justiția din această țară.

În 2014, Graham Morant, în vârstă de 69 de ani, și-a convinsși chiar și-a ajutat nevasta, care trecea printr-o depresie, să-și ia viața. Morant chiar avusese grijă înainte să facă trei asigurări de viață pe numele soției și aștepta să primească echivalentul a 880.000 de lire sterline.

Jennifer Morant suferea de dureri cronice la spate și de o depresie puternică.

Bărbatul a spus că a făcut acest gest pentru că nu voia să-și mai vadă soția suferind. Justiția, însă, n-afost convinsă de argument.

”Doamna Morant era o persoană vulnerabilă, mai ales din punct de vedere psihic. Ați profitat de aceste slăbiciuni ale ei pentru a o convinge să se sinucidă, iar apoi ați asistat-o la acel moment”, a declarat judecătorul.

Tags:
Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)