Autobuze cu imigranţi din Serbia au fost redirecţionate spre graniţa cu Croaţia, după ce autorităţile ungare au închis graniţele pentru refugiaţi

Autobuze cu imigranţi din Serbia au fost redirecţionate spre graniţa cu Croaţia, după ce autorităţile ungare au închis graniţele pentru refugiaţi

Autobuzele care ar fi trebuit să transporte migranți de la frontiera Serbiei cu Macedonia spre Ungaria au fost redirecţionate către Croaţia, după ce autoritățile de la Budapesta au închis marți granițele pentru refugiați, informează Reuters.

Un şofer de autobuz a declarat că el şi alţi colegi au primit instrucţiuni să transpore imigranţii care intră în Serbia dinspre Macedonia direct către graniţa Croaţiei.

Serbia are frontiere cu mai multe state membre UE ca Bulgaria, România şi Croaţia, dar nici una dintre ele nu face parte din spaţiul Schengen, așa cum este cazul Ungariei.

Autoritățile croate se pregătesc să-i primească pe imigranți. „Ne pregătim, deşi deocamdată e linişte”, a declarat ministrul adjunct pentru Afaceri Europene, Maja Bakran Marcich. Pregătirile includ consolidarea poliţiei de frontieră şi comandarea mai multor dispozitive de amprentare, pentru înregistrarea solicitanţilor de azil.

„Croaţia nu doar va permite oamenilor să treacă (pentru că) ar fi opriţi la graniţele slovene şi ungare şi întorşi din drum. Noi vom găzdui oamenii, îi vom înregistra şi vom vedea dacă vor să rămână în Croaţia sau să meargă mai departe. Putem absorbi valul imediat, apoi va trebui să vedem. Acesta este doar începutul”, a adăugat Marcich, potrivit BBC News.