Autoritățile din Manchester, PROGRES în cazul ATENTATULUI din 22 mai! Au ARESTAT o nouă persoană

Autoritățile din Manchester, PROGRES în cazul ATENTATULUI din 22 mai! Au ARESTAT o nouă persoană
Foto: CNBC.com

Autoritățile au anunțat sâmbătă că pus în arest un individ în vârstă de 24 de ani în cadrul anchetei din 22, mai aprecis atentatul cu bombă petrecut la concertul celebrei cântărețe Ariana Grande. Nefericitul incident s-a soldat cu 22 de oameni morți, inclusiv copii, potrivit agerpres.ro.

Oamenii legii eu făcut a 17-a arestare în acest caz. Ei l-au găsit pe bărbat în cartierul Rusholme, în sud-estul orașului Manchester.

Este vorba despre Salman Abedi, un individ de origine libiană în vârstă de 22 de ani, care s-a aruncat la finalul concertului lui Ariana Grande, o vedetă celebră în SUA. Atentatul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (ISIS) și a fost catalogat de oamenii legii drept cel mai sângeros din Marea Britanie după atentatele care au avut loc în transporturile londoneze în 2005 unde au murit 52 de oameni.

Au fost arestate unsprezece persoane de poliția britanică în cadrul anchetei, iar alte șase au fost eliberate fără ca acuzații să fie formulate împotriva lor. Anchetatorii au făcut „progrese semnificative” în cazul atacului. Ei confirmat că Salman Abedi „a părăsit Marea Britanie în 15 mai și că a revenit în 18 mai".

Cunoscuți a lui Abedi au declarat că acesta se afla în Libia cu numai câteva zile înainte de atentat. Autoritățile germane au semnalat la rândul său că el a făcut o escală la Dusseldorf.

În acest moment, tatăl și fratele lui Salman Abedi sunt arestați și se află după gratii în Libia, unde autoritățile afirmă că cei doi frați erau membri ai organizației Statul Islamic.