Autoritățile franceze au lansat o investigaţie împotriva Volkswagen pentru înşelăciune în formă agravantă

Autoritățile franceze au lansat o investigaţie împotriva Volkswagen pentru înşelăciune în formă agravantă
Foto: practicalmotoring.com.au

Franța a lansat o investigație împotriva Volkswagen pentru înșelăciune în formă agravantă, în contextul în care grupul este acuzat că a trișat la mai multe teste de emisii poluante la modelele diesel, informează BBC.

Anunțul a fost făcut de către Procuratura din Paris, care a făcut referire la suspiciuni de „înşelăciune în formă agravantă” în cazul grupului german.

Volkswagen a recunoscut luna trecută că 11 milioane de vehicule pe care le-a vândut la nivel mondial erau dotate cu un soft care reducea nivelul noxelor în timpul testelor oficiale, cantitatea de noxe emise în realitate fiind mult mai mare.

VW riscă amenzi de 18 miliarde de dolari numai în Statele Unite și a alocat deja 6,5 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile acestui scandal.

La rândul lor, tot vineri, autoritățile din Elveția au interzis vânzarea vehiculelor Volkswagen cu motoare diesel și importul de uatomobile second-hand.

Marea Britanie a decis să suspende comercializarea a 4.000 de vehicule, inclusiv automobile Skoda, Audi şi Seat. Şi în Statele Unite, VW a oprit vânzarea tuturor automobilelor diesel noi ale grupului.