Barack Obama, după atacul de la campusul universitar din Oregon: Aceste atacuri devin într-un anumit fel o rutină. Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie (VIDEO)

Barack Obama, după atacul de la campusul universitar din Oregon: Aceste atacuri devin într-un anumit fel o rutină. Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie (VIDEO)
Foto: cnn.com

Uciderile în masă au devenit o rutină. A spus-o cel mai puternic om al planetei, liderul de la Casa Albă, Barack Obama, după ce un nou atac a avut loc într-un campus universitar din Oregon, informează CNN. Nouă oameni au murit iar alţii șapte au fost răniţi. Atacatorul a fost împuşcat mortal de oamenii legii. În acest context, Barack Obama cere din nou modificarea legii privind deţinerea armelor de foc.

Aceste atacuri „devin într-un anumit fel o rutină. (…) Reportajele sunt de rutină, reacţia mea aici, la Casa Albă, devine rutină”, a declarat liderul de la Casa Albă, care a insistat asupra schimbării legii armelor.

„Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie. (…) Nu ar trebui să fie atât de uşor ca cineva care vrea să omoare pe altcineva să facă acest lucru”, a mai spus Obama, care le-a sugerat jurnaliștilor să compare numărul victimelor americane ale terorismului cu cel al victimelor atacurilor cu arme de foc.

Totodată, liderul american a atras atenția asupra faptului că este nevoie de mai puține arme în SUA, unde există „aproximativ câte o armă pentru fiecare bărbat, fiecare femeie şi fiecare copil”.

„Avem un Congres care blochează în mod explicit simpla colectare de date despre armele de foc. Cum este posibil aşa ceva? Este o opţiune politică pe care ne-o exprimăm pentru a lăsa se întâmple acest tip de măcel în fiecare lună”, a mai declarat Barack Obama.

Congresul trebuie „să schimbe legile, să salveze vieţi şi să lase tinerii să poată să trăiască”, a insistat președintele american.

Reacția președintelui Barack Obama, după atacul de la campusul din Oregon

Ultima oră
12:48 - Larisa Iordache, chinuită de accidentare înaintea finalei olimpice la bârnă: „O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre”
12:23 - Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile. Jens Spahn vrea să extindă și disponibilitatea vaccinării pentru minorii din țară
12:23 - Nicușor Dan anunță patru proiecte noi pentru achiziția de tramvaie electrice din fonduri europene
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale