Bărbatul care a fost îmbrâncit de o jurnalistă în Ungaria a ajuns în Spania, unde a devenit antrenor. Tatăl micuțului Aylan nu a primit azil în Canada

Bărbatul care a fost îmbrâncit de o jurnalistă în Ungaria a ajuns în Spania, unde a devenit antrenor. Tatăl micuțului Aylan nu a primit azil în Canada
Foto: AFP

Tatăl micuțului Aylan, copilul care a murit înecat alături de mama sa și fratele său în drum spre Grecia, nu a primit azil în Canada, ţară în care a încercat şi în trecut să emigreze, anunță B1 TV.

În schimb, Osama Abdul Mohsen, sirianul căruia o jurnalistă maghiară i-a pus piedică și apoi a filmat momentul pentru un post TV din Ungaria, a primit un post de antrenor în Spania, unde a găsit și azil, alături de copiii săi.

Mohsen a fost invitat să lucreze ca antrenor de către Centrul Naţional de Formare a Antrenorilor de Fotbal, iar pe lângă slujbă, acesta va primi o locuinţă şi mâncare gratis în Spania.

Autorităţile au anunţat că vor să le primească şi „pe soţia sa, fiica sa şi pe încă un fiu”, aflaţi în prezent în Turcia.

Petra Laszlo, o femeie care lucra la postul ungar de televiziune N1TV, a fost concediată, după ce a difuzat un video în care se vede cum l-a îmbrâncit pe Osama Abdul Mohsen în timp ce acesta fugea, cu un copil în brațe, de poliție.

Evenimentul s-a întâmplat în cursul tulburărilor care au avut loc la Roszke, în sudul Ungariei. (Detalii AICI)

Cu toate acestea, situația este diferită în Canada.

Deşi au fost extrem de criticaţi după tragedia băieţelului sirian înecat în Marea Egee, guvernanţii canadieni refuză în continuare să primească refugiaţi.

Executivul conservator a anunţat totuşi că va oferi 100 de milioane de dolari în plus, ca asistență umanitară, pentru taberele în care se află refugiații sirieni, fără a face vreo precizare în legătură cu reinstalarea alora.

Între timp, mătuşa lui Aylan este hotărâtă să îşi aducă fratele în Canada, acolo unde ea deja locuieşte. Asta în ciuda faptului că tatăl băieţelului refuză să mai plece din oraşul sirian Kobani, acolo unde sunt înmormântaţi fii şi nevasta sa.

„Suntem cu toţii afectaţi de ce se întâmplă şi sunt sigură că el va refuza să vina în Canada şi nu va dori să plece din Kobani. Dar într-o zi, îl voi aduce aici. El nu poate fi singur acolo”
, a spus Tima Kurdi, mătuşa băiatului sirian înecat.

Tags:
Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)