Bătălia pentru Donbas: soldații ucraineni au respins 11 atacuri și au distrus peste 30 de echipamente militare

Bătălia pentru Donbas: soldații ucraineni au respins 11 atacuri și au distrus peste 30 de echipamente militare
Foto: Hepta/DPA Images / Alex Chan Tsz Yuk.

Forțele Armate ale Ucrainei au respins 11 atacuri ale invadatorilor ruși și au distrus vineri, 20 mai, peste 30 de unități de echipamente inamice, în Donbas.

11 atacuri inamice, respinse de armata ucraineană

„Apărătorii ucraineni și apărătorii din grupul Forțelor Mixte au respins astăzi 11 atacuri inamice. Războinicii noștri curajoși provoacă pierderi invadatorilor ruși”, spun reprezentanții Ministerului Apărării al Ucrainei pe rețelele de socializare.

Potrivit sursei citate, armata ucraineană a distrus: opt rezervoare; trei sisteme de artilerie; zece unități de vehicule blindate de luptă; trei vehicule blindate speciale; șase vehicule.

Tot joi, unitățile de apărare aeriană au doborât o aeronavă „Orlan-10” și un sistem aerian fără pilot operațional-tactic ZALA.

Ucraina va primi  15 tancuri din partea Germaniei

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a anunțat că Germania va livra primele 15 tancuri din cele 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard promisei Ucrainei în luna iulie, informează The Guardian.

Luna trecută, Germania a transmis că va furniza pentru prima dată Ucrainei tancuri de apărare antiaeriană Gepard. De atunci, a mai promis și șapte obuziere autopropulsate Kievului și a început să antreneze trupele ucrainene pe acestea.

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a convenit asupra acestei livrări în cadrul unei conversații cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tunurile de tip Howitzer – modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni