Ministerul grec de Externe acuză Turcia de „încălcare fără precedent a suveranității”

Ministerul grec de Externe acuză Turcia de „încălcare fără precedent a suveranității”
Costul vacanțelor în Grecia s-a dublat Sursa Foto: Flickr.com

Ministerul grec de Externe a acuzat cu fermitate incursiunea a două avioane de luptă turce pe o rază de 2,5 mile marine de orașul Alexandroupoli, din nord-estul orașului, menționând că incidentul este o „încălcare fără precedent a suveranității naționale”.

Grecia acuză Turcia de „încălcare fără precedent a suveranității”

„Această acțiune este o escaladare foarte clară a provocării turcești”, a transmis ministerul Greciei într-un comunicat.

Potrivit declarației, ministrul de externe, Nikos Dendias i-a ordonat secretarului general al ministerului, Themistoklis Demiris, să depună „un demers imediat și puternic cu ambasadorul turc”.

Cu toate acestea, ministerul grec a declarat că incursiunea a făcut „parte a efortului Turciei de a-și promova revizionismul neo-otoman, încălcând regulile fundamentale ale dreptului internațional”, potrivit Antena3.

„Acest lucru subminează coeziunea și prioritățile imediate ale NATO și reprezintă o amenințare clară pentru Uniunea Europeană într-un moment critic, deoarece portul Alexandroupoli este un nod de transport cheie pentru consolidarea aliaților noștri”, a mai adăugat ministerul.

De asemenea, a adus ministerul a adus la cunoștință că îi va informa pe „aliații și partenerii noștri, precum și UE, NATO și ONU” despre incident.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni