Bătrână de 73 de ani, scăpată în Arctic de paramedicii veniţi să o ducă la spital

Bătrână de 73 de ani, scăpată în Arctic de paramedicii veniţi să o ducă la spital
O bătrână de 73 de ani a fost scăpată în apele Oceanului Arctic de paramedici veniţi să-i acorde primul ajutor, în urma unei hemoragii interne. Janet Richardson este internată într-un spital din Marea...

O bătrână de 73 de ani a fost scăpată în apele Oceanului Arctic de paramedici veniţi să-i acorde primul ajutor, în urma unei hemoragii interne. Janet Richardson este internată într-un spital din Marea Britanie, şi se luptă să rămână în viaţă, după ce a stat patru minute în apa îngheţată, acum două săptămâni.

Bătrâna se întorcea dintr-o croazieră în jurul Cercului Polar Arctic, cu soţul ei, George (78 de ani), a privit neputincios întreaga scenă, scrie Daily Mail. Cei doi, aflaţi la bordul navei Ocean Counters, şi fuseseră să vadă Aurora Boreală.

La un moment dat, femeia a început să se simtă rău, iar căpitanul navei era foarte îngrijorat şi a realizat că aceasta arenevoie de tratament medical urgent. Aşa a decis să cheme un echipaj norvegian de prim-ajutor.

Paramedicii au ajuns în câteva minute şi totul părea că decurge normal. Ei au aşezat-o pe bătrână pe targă, , dar în momentul când o transportau de pe Ocena Counters pe celălalt vas, navele s-au mişcat, iar femeia a căzut în apa de -3 grade Celsius.

Timp de patru minute, femeia s-a străduit să rămână la suprafaţă, sub privire îngrozite ale salvatorilor, dar şi ale celorlaţi pasageri.

În timpul operaţiunilor de salvare, femeii i s-a oprit respiraţia, dar a fost resuscitată  de paramedici şi a fost transprotată de urgenţă la cel mai apropiat spital, Bodo, din nordul Articului.

Acolo a stat internată 14 zile, după care a fost mutată în spitalul Cumberland din Carlisle, Anglia, unde soţul George, o păzeşte non-stop.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)