Belgia este blocată de proteste din cauza scumpirilor, mii de oameni ies în stradă la Bruxelles

Belgia este blocată de proteste din cauza scumpirilor, mii de oameni ies în stradă la Bruxelles
Grevă Bruxelles, sursă foto: captură YT

Zi de greve luni, în Belgia, din cauza scumpirii costului vieții. Aeroportul din Bruxelles a anulat toate zborurile și numeroase servicii transport în comun din întreaga țară au fost oprite, potrivit Reuters.

Zeci de mii de oameni sunt așteptați la protestul din Bruxelles

Sindicatele au declarat că se așteaptă ca zeci de mii de persoane să participe la un protest, la Bruxelles. Trenuri au funcționat, parțial pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.
Aeroportul din Bruxelles a declarat că nu a putut permite decolarea în cazul avioanelor de pasageri, deoarece acțiunea sindicală s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local a funcționat cu servicii minime.

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile puternice ale prețurilor din alte părți, în mare parte din cauza războiului din Ucraina, care a afectat aprovizionarea cu cereale și a provocat o creștere a costului energiei. Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că lucrătorii belgieni sunt mai bine protejați decât colegii lor din majoritatea celorlalte țări ale Uniunii Europene, deoarece salariile sunt indexate cu rata inflației.

El a declarat pentru postul public de televiziune RTBF că guvernul a prelungit până la sfârșitul anului măsurile de reducere a taxei de vânzare pentru gaz, electricitate și combustibil.

Urmăriți B1TV.ro și pe