Belgia ia noi măsuri împotriva terorismului: Bunurile persoanelor suspectate, blocate pentru prima dată

Belgia ia noi măsuri împotriva terorismului: Bunurile persoanelor suspectate, blocate pentru prima dată
Foto: jurnalul.ro

Guvernul belgian ia tot mai multe mărsuri în cazul activităților de terorism. Bunurile personale a zece persoane suspectate că ar avea legături cu astfel de activități au fost blocate. Printre aceste persoane se numără și Mohamed Abrini, pus sub acuzare pentru atentatele de la Bruxelles și Paris, relatează vineri AFP, preluat de Agerpres.

Ministrul de finanțe belgian, Johan van Overtveldt, a amendat o decizie a regatului privind lupta împotriva finanțării terorismului, ce datează din 2006, dar care nu a fost niciodată completată până în acest an, vizând zece nume publicate joi în Monitorul oficial.

Au fost blocate toate fondurile și resursele economice ale persoanelor respective, iar împrumutarea lor cu bani este interzisă.

Mohamed Abrini, identificat pe înregistrarea video în minutele de dinainte de cele două explozii care au avut loc pe aeroportul Zaventem pe 22 martie, este vizat, de asemenea, de un mandat de arest european emis de către justiția franceză.

Lista a fost întocmită pe baza evaluărilor Organismului de coordonare pentru analiza amenințării (Ocam), după o concertare a eforturilor cu autoritățile judiciare.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică