Benedict al XVI-lea: Dumnezeu este cel care mi-a spus să demisionez

Benedict al XVI-lea: Dumnezeu este cel care mi-a spus să demisionez
Benedict al XVI-lea a mărturisit că demisia sa i-a fost inspirată de Dumnezeu, iar „charisma” lui Francisc îi întăreşte în fiecare zi şi mai mult această convingere."Dumnezeu este cel care mi-a spus. Nu...

Benedict al XVI-lea a mărturisit că demisia sa i-a fost inspirată de Dumnezeu, iar „charisma” lui Francisc îi întăreşte în fiecare zi şi mai mult această convingere.
„Dumnezeu este cel care mi-a spus. Nu este vorba despre o apariţie sau un fenomen analog, ci mai mult o experienţă mistică”, i-a precizat Benedict al XVI-lea unui vizitator de-al său, aceasta fiind una dintre rarele sale confidențe.

Musafirul a fost primit la reședința sa de la fosta mănăstire Mater Ecclesiae de la Vatican, relatează AFP.

Benedict al XVI-lea a mai declarat că Dumnezeu este cel care a născut în el „dorinţa absolută” de a rămâne singur, de a se reculege în rugăciune.

Papa emerit a adăugat că această „experienţă mistică” a continuat în primele luni după demisia sa, întărându-i alegerea făcută.

El a adăugat că, din momentul în care constata tot mai mult „charisma” succesorului său, înţelegea şi mai mult că decizia sa a fost „voinţa Domnului”.

Potrivit unor surse informate, Papa Francisc îl consultă frecvent.

 

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)