Silvio Berlusconi, confruntat cu un nou proces în scandalul petrecerilor sexuale „bunga bunga”

Silvio Berlusconi, confruntat cu un nou proces în scandalul petrecerilor sexuale bunga bunga

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este urmărit şi acum de petrecerile cu sex denumite „bunga bunga”.
Potrivit deciziei de luni a unei instanţe din Peninsulă, pe Berlusconi îl aşteaptă un nou proces în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora ar fi mituit martori pentru a evita urmărirea penală în scandalul legat de celebrele petreceri sexuale.

Procedurile judiciare împotriva fostului premier şi a patru tinere, acuzaţi că ar fi alterat probe şi ar fi făcut declaraţii false, ar urma să înceapă la Milano pe 9 mai, a anunţat agenţia de presă Ansa, citând declaraţii făcute de judecătoarea Maria Vicidomini, scrie Agerpres.
Silvio Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a fost achitat în 2015 de acuzaţiile că a întreţinut relaţii sexuale contracost cu o minoră în vârstă de 17 ani şi că s-ar fi folosit abuziv de funcţia sa pentru a muşamaliza cazul.

Procurorii au decis însă redeschiderea anchetei, pe baza suspiciunilor că Berlusconi ar fi plătit martori ai apărării pentru a-şi asigura achitarea.

Cazul trebuia iniţial să se judece în întregime în faţa Curţii de Justiţie de la Milano, însă în 2016 un judecător a împărţit procedurile între mai multe tribunale din ţară.
Pentru aceleaşi acuzaţii, Berlusconi este deja judecat la Milano şi Siena, şi s-ar putea confrunta cu alte procese la Torino şi Roma.