Bilanț: Peste 100 de morți după prăbușirea unei macarale peste Marea Moschee din Mecca (VIDEO)

Bilanț: Peste 100 de morți după prăbușirea unei macarale peste Marea Moschee din Mecca (VIDEO)
Foto: euronews

Cel puțin 107 persoane și-au pierdut viața vineri după prăbușirea unei macarale peste Marea Moscheea din Mecca (în vestul Arabiei Saudite), în timpul unei furtuni, cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman, Haj, potrivit unui nou bilanț oficial, citat sâmbătă de DPA, notează Agerpres.

Apărarea Civilă Saudită a informat că cel puțin 238 de persoane au fost rănite, iar numărul morților și al răniților ar putea crește în condițiile în care operațiunile de căutare și salvare mai continuă la cea mai mare moschee din lume.

Macaraua care a provocat dezastrul era folosită la lucrările de restaurare și extindere a moscheii, începute în urmă cu patru ani. În cădere, macaraua a rupt acoperișul și s-a prăbușit în interiorul moscheii, care era vineri plină de oameni veniți să se roage.

Autoritățile saudite doresc să extindă suprafața Marii Moschei (Masjid al-Haram), de la 350.000 de metri pătrați cât are în prezent, la 750.000 de metri pătrați.
Autoritățile și-au propus ca prin această extindere să poată oferi spațiu de rugăciune pentru circa trei milioane de credincioși, dar și să evite ca pelerinii să se calce în picioare, așa cum s-a întâmplat în 2006, în timpul pelerinajului musulman, când 350 de pelerini și-au pierdut viața.

Prăbușirea unei macarale peste Marea Moschee din Mecca: Peste 100 de morți