Bogdan Aurescu, la Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei: România, în favoarea eficientizării multilateralismului și întăririi rezilienței pe baza valorilor democratice și a dreptului internațional

Bogdan Aurescu, la Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei: România, în favoarea eficientizării multilateralismului și întăririi rezilienței pe baza valorilor democratice și a dreptului internațional
foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, va participa vineri la cea de-a 131-a reuniune a Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei (CoE), care se va desfășura în sistem de videoconferință. Potrivit MAE, printre altele, demnitarul va reitera poziția României în favoarea eficientizării multilateralismului și întăririi rezilienței pe baza valorilor democratice și a dreptului internațional.

Bogdan Aurescu (MAE) participă, vineri, la Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa vineri, 21 mai 2021, la cea de-a 131-a reuniune a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei (CoE), care va avea loc în sistem videoconferință. Reuniunea ministerială se va desfășura sub mandatul Germaniei, care deţine Preşedinţia-în-exerciţiu a Comitetului Miniştrilor”, se arată în comunicatul MAE.

MAE mai notează că, „printre subiectele principale aflate pe agenda reuniunii, care urmează a fi dezbătute de către statele membre, se numără responsabilitatea partajată pentru siguranţa democratică în Europa, care include temele privind cadrul strategic al Consiliului Europei şi activităţile din perioada următoare; drepturile omului în era digitală; raportul anual al Secretarului General al CoE cu privire la drepturile omului; statul de drept şi democraţia în Europa; conflicte şi crize în Europa, precum și discutarea modalităților de garantare a eficacității pe termen lung a sistemului Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi cooperarea dintre CoE şi UE”.

„În cadrul intervenției naționale, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va reitera, printre altele, poziţia României în favoarea eficientizării multilateralismului și întăririi rezilienței pe baza valorilor democratice şi a dreptului internațional. Totodată, șeful diplomației române va exprima susținerea fermă pentru libertatea de exprimare și combaterea discriminării, rasismului, xenofobiei și a discursului de ură”, a mai precizat MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe