Bombardamente masive în zona orașului sirian Alep

Bombardamente masive în zona orașului sirian Alep
Foto: pravda-team.ru

Bombardamente masive au avut loc duminică în orașul sirian Alep, unde avioane siriene și ruse au atacat poziții ale rebelilor, informează Reuters, citând o organizație nonguvernamentală. Totodată, potrivit unei surse militare ruse, grupările jihadiste își continuă ofensiva asupra pozițiilor trupelor guvernamentale și ale milițiilor kurde din zona orașului Alep.

Reprezentanții Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) menționează că în timpul bombardamentelor care au vizat poziții rebele au fost folosite atât avioane, cât și elicoptere care au lansat așa-numitele ”butoaie explozive”, atacuri în urma cărora s-ar fi înregistrat numeroase victime civile.

De asemenea, presa de stat de la Damasc, precum și o sursă militară rusă anunță că bombardamente au avut loc și asupra pozițiilor trupelor guvernamentale din jurul Alepului și în zonele rezidențiale. Atacurile ar fi fost comise de rebelii din gruparea Frontul al-Nusra (ramura siriană a organizației al-Qaida) și de o alta intitulată Armata Islamului.