Boris Johnson, discurs despre climă la ONU: Când Broscoiul Kermit a cântat că nu e ușor să fii verde, s-a înșelat! (VIDEO)

Boris Johnson, discurs despre climă la ONU: Când Broscoiul Kermit a cântat că nu e ușor să fii verde, s-a înșelat! (VIDEO)
Foto: Pixabay

Premierul britanic Boris Johnson a stârnit râsete la Adunarea Generală a ONU, după ce l-a invocat pe Broscoiul Kermit în discursul său despre protejare mediului și măsurile de combatere a schimbărilor climatice.

Boris Johnson a citat din Broscoiul Kermit la Adunarea Generală a ONU

„Deţinem o putere uimitoare de a schimba lucrurile în bine şi deținem o putere uimitoare pentru a ne salva pe noi înşine! Atunci Când Broscoiul Kermit a cântat ”Nu e uşor să fii verde” – vă amintiţi? -, vreau să ştiţi că el s-a înşelat. Chiar s-a înşelat! Pentru că e uşor şi, mai mult decât atât, e profitabil şi corect să fii verde!”, a declarat Boris Johnson, citat de AFP.

El și-a continuat apoi gluma cu o mică remarcă: „Nu mai contează că el a fost, de asemenea, inutil de nepoliticos faţă de Miss Piggy, după părerea mea”.

Premierul britanic a susținut apoi că ar trebui plantați foarte mulți copaci în întreaga lume și ar trebui pus accentul pe energia eoliană. A dat apoi exemplul Marii Britanii, precizând: „Producem atât de multă energie eoliană offshore, încât mă gândesc să îmi schimb numele în

”Boreas” Johnson, în onoarea zeului nordic al vântului”.